top of page

CYCLING THE LIMES
Op 6 juli 2015 stapten Hans van Otterdijk, mijn fietsmaatje naar Santiago de Compostela (2007), Rome (2010), Praag (2011 | 2013), St. Andrews (2014)  en ik op de fiets voor de ca. 2.000 kilometer lange fietstocht naar de St. Stefanus Basiliek in Boedapest.

CONSTANCIA ET LABORE

( door volharding en inspanning )

Reisgids

Boedapest

Boedapest (in het Hongaars: Budapest) is de hoofdstad van Hongarije. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau (Hongaars: Duna) en telt ca. 1,7 miljoen inwoners, waarmee ze verreweg de grootste stad van Hongarije is. Haar omvang berust op de functie van hoofdstad van het Habsburgse koninkrijk Hongarije, dat driemaal zo groot was als de huidige republiek. De stad is de 7e stad qua bevolkingsaantal in de Europese Unie. De stad werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de Donau met Pest op de oostelijke oever. Vóór 1873 noemde men de steden gezamenlijk Pest-Boeda.

De stad herbergt bijna 18% van alle inwoners van Hongarije.je en speelt in het land een dominante rol op bijna alle gebieden (bestuur, handel, industrie, verkeer, cultuur). Het is daarnaast het belangrijkste verkeersknooppunt en (in toenemende mate) het culturele hart van Centraal-Europa.

Aanvullende  Informatie

Limes fietsroute

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk - Deel 1

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk - Deel 2

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk - Deel 3

Clemens Sweerman

Uitgeverij Pirola

Fietsroute


  • Maas

  • Rijn

  • Lippe

  • Diemel

  • Weser

  • Werra

  • Main

  • Fichtelnaab

  • Kösseine

  • Ohre

  • Klabava

  • Berounka

  • Moldau

- klik op de kaart voor weergave in Google Maps Viewer -

Reisschema

Datum

07 mei 2011

08 mei 2011

09 mei 2011

10 mei 2011

11 mei 2011

12 mei 2011

13 mei 2013

02 september 2013

03 september 2013

04 september 2013

05 september 2013

06 september 2013

07 september 2013

08 september 2013

09 september 2013

10 september 2013

11 september 2013

12 september 2013

13 september 2013

Van

Liessel

Millingen aan de Rijn

Wesel

Datteln

Benninghausen

Warburg

Hemeln

Liessel

Hemeln

Witzenhausen

Mihla

Barchfeld

Henfstädt

Lichtenfels

Fichtelberg

Cheb

Klàster

Ejpovice

Rovina

Naar

Millingen aan de Rijn

Wesel

Datteln

Benninghausen

Warburg

Hemeln

Liessel

Hemeln

Witzenhausen

Mihla

Barchfeld

Henfstädt

Lichtenfels

Fichtelberg

Cheb

Klàster

Ejpovice

Rovina

Praag

Afstand

118,0 km

61,5  km

90,7 km

87.9 km

125,4 km

75,9 km

-

-

t.b.s

t.b.s.

t.b.s.

t.b.s

t.b.s.

t.b.s

t.b.s.

t.b.s.

t.b.s.

t.b.s.

t.b.s.

Zwaarte

● ○ ○ ○ ○

● ○ ○ ○ ○

● ● ○ ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ○ ○

● ○ ○ ○ ○

Autorit

Autorit

● ● ○ ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ● ○

● ● ● ○ ○

● ● ○ ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ● ○ ○

● ● ○ ○ ○

Hoogteprofiel

Becherovka   |   Karlsbader Becher-Bitter

BECHEROVKA

Meer dan twee eeuwen geleden ontwikkelde de Tsjechische apotheker Josef Becher een maagmedicijn: Becherovka. Dit Boheemse kruidenbitter met 38% alcohol groeide uit tot een bekend en gewild drankje in Tsjechië en omstreken. De likeur is bedacht in Karlsbad (Tsjechisch: Karlovy Vary) door Johann Becher, een lid van de in Tsjechië erg bekende en befaamde Becher-familie. Nadat zijn vader in zijn apotheek had geëxperimenteerd met het maagmedicijn, ontwikkelde Johann het recept voor een goed verkoopbare bitter. 


Het recept van Becherovka is tot op de dag van vandaag geheim. In 1807 begint Johann Becher met de verkoop van de drank. Al snel wint Becherovka aan populariteit in Tsjechië en begint het bedrijf te exporteren naar landen als Rusland en Polen.


Becherovka bestaat slechts uit vier ingrediënten: water, bietalcohol, bietsuiker en een mengsel van twintig soorten gedroogde kruiden en specerijen. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, waardoor de drank vlak na het stookproces anders smaakt dan nadat je hem tien jaar in de kast hebt laten staan. 


De kleur van het drankje is bijna doorzichtig, maar als je goed kijkt, zie je een licht gouden gloed. Daarom is de fles donkergroen gemaakt; dat zorgt ervoor dat het kleine beetje kleur niet verloren gaat. Vooral de geur is erg kenmerkend: een sterke geur van alle verschillende kruiden. Aan de boventoon ruik je vooral kaneel en sinaasappel. Het drankje wordt geserveerd in prachtige, kenmerkende porseleinen cups, met de naam van Becher erop.


Becherovka werd door Johann bedacht als bitter, simpelweg vanwege de bittere smaak, maar in Europa wordt het verkocht als likeur, omdat er exact 10% suiker in zit. Precies de grens die nodig is om een drankje een likeur te mogen noemen. 


In Nederland zie je Becherovka zelden, maar omdat Tsjechië steeds vaker door toeristen uit Nederland bezocht wordt, neemt de bekendheid wel toe.

Reisverslag

30-04-11   |   Eén week voor vertrek ...

Zaterdag 30 april 2011: Koninginnedag en exact één week voor vertrek !


Op zaterdag 7 mei a.s. vertrekken Hans en ik voor onze derde grote fietstocht. Dit keer fietsen we samen naar de St. Vituskathedraal in Praag; een fietstocht van ongeveer 1.250 km lengte. De meeste voorbereidingen hiervoor heb ik de afgelopen wintermanden al kunnen treffen maar aangezien ik vanochtend pas ben teruggekeerd van onze cultuurreis naar Tibet moet ik deze week de laatste puntjes nog op de i zetten.


Ook nu weer willen we onze ervaringen onderweg graag met belangstellenden delen. Hiervoor hebben we deze webpagina “Fietsen naar Praag” aangemaakt. We starten weer voor de kerk in Asten om vervolgens naar Millingen -het beginpunt van de hoofdroute- te fietsen. Franka en Nelly fietsen ongetwijfeld weer een stukje mee. Tot hoe ver precies laten we graag aan de dames zelf over. De route volgt voornamelijk bestaande en bewegwijzerde fietsroutes, waarvan de mooiste trajecten aan elkaar zijn gesmeed.

Het begin van de route loopt langs de Rijn, gevolgd door de Lippe. Beide rivieren zijn grenzen geweest van het Romeinse rijk, de “Limes”. Bij Lippstadt in Münsterland verlaten we de Lippe en zoeken we de rivier de Diemel in het Sauerland op via een oude handelsroute die door het prachtige vakwerkstadje Geseke loopt. Na een afdaling richting Warburg bereiken we het mooie en rustige Diemeldal. Via het idylische dal van de Diemel fietsen we naar de Weser in Bad Karlshafen. Peddelend langs de Weser bereiken we Münden waar de rivieren de Fulda en de Werra bij elkaar komen. De Werra volgen we bijna tot aan de bron. Hier trappen we over rustige, kronkelende weggetjes en autovrije landbouwwegen door het grensgebied van de twee voormalige Duitslanden. Bijna bij de oorsprong van de Werra gaan we de grens met de deelstaat Beieren over, in de richting van het dal van de Main. We fietsen dwars door de stad Coburg met vele bezienswaardigheden. In Lichtenfels pakken we de Mainroute op. In de omgeving van Bad Berneck verlaten we de smal geworden rivieren, om vervolgens in de omgeving van het stadje Bischofsgrün op zoek te gaan naar de bron van het riviertje de Fichtelnaab. In het dorpje Ebnath verlaten we de Fichtelnaab weer en gaan omhoog naar de bron van het riviertje de Kösseine om van daaruit de Kösseiner fietsroute tot Cheb in Tjechië te volgen. Vanaf Cheb loopt de route door Bohemen langs een aantal kuuroorden waar o.a. Goethe, Marx en Kaiser Franz troost zochten voor hun kwalen, katers en hopeloze liefdes. Na de bierstad Plzen (uitermate geschikt voor een rustdag) fietsen we door het rustige heuvellandschap tot aan de rivier de Berounka. Deze stroomt kort daarop al in de Moldau die we verder volgen tot de onovertroffen wereldstad met de vele culturele en architectonische hoogtepunten: PRAAG


Naast mooie landschappen barst het onderweg weer van de culturele en historische hoogtepunten: tastbare herinneringen aan de Romeinse tijd, verrassend mooie stadjes boordevol vakwerkgevels en vergane glorie in de pittoreske kuuroorden. Overal langs de route staan oude kloosters, kastelen en barokke paleizen. In Tjechië is de overgang van een plattelandscultuur naar een modern Europees land inmiddels merkbaar, maar het is ook nog steeds een “land in ontwikkeling” waar chique oude pracht in de kuurstadjes nog steeds een groot contrast vormt met de wat slonzige, slaperige dorpjes.


Net als naar Santiago de Compostela en Rome fietsen we ook deze route met fietsnavigatie. Het GPS-track van de fietsroute is te downloaden en te bekijken in Google Earth. 


05-05-11   |   Even langs de pastorie

Ondanks het feit dat de fietstocht naar de St. Vituskathedraal in Praag geen overbekende pelgrimsroute is, willen we straks in de kathedraal toch proberen een Testimonium te krijgen. Om dit kracht bij te zetten moeten we dan natuurlijk wel aan kunnen tonen dat we de route per fiets afgelegd hebben. Hiertoe heb ik een klein dagboekje gekocht dat onderweg dienst gaat doen als pelgrimspaspoort. Dit pelgrimspaspoort laten we dan op elke overnachtingsplaats (of bij elke bijzondere gelegenheid die zich voordoet) afstempelen. En....het eerste stempeltje dient dan natuurlijk weer gezet te worden door Pastoor Massaer in Liessel. Na een telefoontje met Noud Engels kan ik direct langskomen. Ook dit keer word ik weer hartelijk met koffie en koek ontvangen. Nadat ik uitvoering uitgelegd heb wat de bedoeling is, krijg ik het begeerde stempeltje met de afbeelding van St. Willibrordus. Sigillum Parochiae Sancti Willibrordi luidt het randschrift. Onderin staat de naam van mijn woonplaats: Liessel. Dit zal trouwens ook zijn laatste stempeltje zijn. Pastoor Massaer gaat onze parochie over drie weken verlaten om elders aan de slag te gaan. De voorzienigheid heeft dit blijkbaar zo gewild. Op mijn verzoek schrijft de pastoor er ook nog een korte stichtelijke reisboodschap bij. Ik ben erg onder de indruk. We keuvelen nog even gezellig door en na ongeveer drie kwartier nemen we afscheid. Ik wens hem heel erg veel succes toe in zijn nieuwe parochie; hij wenst mij een goede reis met gods zegen.


Voldaan en met een fijn gevoel fiets in terug naar huis.

07-05-11   |   Het vertrek

Volgens goed gebruik vertrokken we weer vanaf de kerk in Asten. Hier stonden ook nu weer een aantal mensen om ons uit te zwaaien. Bedankt: Remco, Petra, Bram & Willem, Linda, Sjoerd & Brutus, Marianne & Ronald, Annette, Wima, Willie & Rina. Annette had weer voor koffie gezorgd en na een half uurtje buurten gingen we op weg voor onze 3e grote tocht. Zoals eerder beschreven, gingen we de route doen van Millingen naar Praag en Antoon had een prachtige route uitgestippeld van Asten naar Millingen. Via mooie peelpaadjes kwamen we na ongeveer 45 km bij Smakt uit, waar we na een lekker etentje in restaurant "Het Pelgrimshuis" afscheid namen van Nelly en Franka. Hun gingen naar huis (ook nog 35 km) en wij richting Praag (nog ca 1.200 km). De route ging verder langs de maasheggen, door de bossen in het Nijmeegse heuvelland en door een stukje Betuwe naar Millingen. Omdat we regelmatig gestopt waren om foto's te maken en om wat te drinken, was het half acht toen we in Millingen aankwamen. Enkele kilometers verder kwamen we bij de camping en begon het ritueel: tentje opzetten en een pilje pakken. We hadden nog eten bij ons en konden ook nog soep maken. Na even naar huis bellen, douchen en nog een pilsje zat de eerste dag er weer op.


Weer: We hebben vandaag zonnig weer gehad

Temperatuur: ca. 25 graden

Route: vlak

08-05-11   |   Millingen aan de Rijn - Wesel

De eerste nacht in het tentje was weer snel wennen. Om ongeveer 8 uur zijn we opgestaan en na een ontbijtje gingen we iets na negenen weer op pad: op weg naar het fietspontje; het begin van de beschreven route, waar we om ca. 10.30 uur aan begonnen. Het begon meteen goed. Er stond een fikse wind en deze hebben we het grootste gedeelte van de dag recht op kop gehad. Waar we normaal 17 á 18 km per uur fietsen, ging het vandaag niet harder dan 12 tot 13 km per uur en met veel meer inspanning. De route liep vooral over de dijken langs de Rijn en daar heeft de wind vrij spel. Het was niet alleen de wind, waardoor het vandaag niet snel liep, maar we zijn ook vaak gestopt om foto’s te maken, o.a. van hijskranen voor de steenfabrieken uit het verleden, de plek bij Spijk waar de Rijn ons land binnen komt, gele koolzaadvelden afgezet met witte bloemen enz. In Rees zijn we in een pizzeria gaan eten. Ook ‘s middags bleef het maar hard waaien en met ruim 60 km op de teller kwamen we om 16.30 uur bij de grootste camping van Europa: Camping Grav-Insel bij Wesel. Hier zijn we afgedraaid; we vonden het genoeg voor vandaag! Naast de stevige wind was het ook erg zonnig en dus ideaal weertje voor een eerste wasje. Ondanks dat het een enorme camping is, was er geen internet mogelijkheid op de camping, dus jammer maar helaas, geen verhaal vandaag. Tot ’s avonds toe bleef de temperatuur heerlijk om met de korte broek en T-shirt buiten te zitten.


Weer: erg zonnig, maar veel wind, rechts van voren, links van voren en recht op kop

Temperatuur: tot 25 graden toe

Route: betrekkelijk vlak

 - Het fietspontje bij Millingen -

09-05-11   |   Wesel - Datteln

- Schloss Gartrop -

Antoon was veel eerder wakker dan ik, dus terwijl ik mijn spullen aan het inpakken was, ging hij alvast boodschappen gaan doen voor het ontbijt. Hij heeft dat goed gedaan want na een stevig ontbijt vertrokken we onder een bewolkte hemel (maar gelukkig wel windstil) voor de volgende etappe. Na een uurtje kwam de zon tevoorschijn en kregen we weer een schitterende dag. We volgden de Rijn nog enkele kilometers en daarna gingen we het dal van de Lippe in. We reden door een boerenland met veel wei, velden met koren en soms wat mais. Het landschap was zacht glooiend zodat het allemaal heerlijk te fietsen was. We hebben vandaag wel veel over onverharde grindpaden gefietst, hetgeen wel aan de fietsen en aan de bagage (en dus ook aan ons) te zien was toen we op de camping aankwamen.

In Hochfeld, vlakbij Dorsten hebben we ons middageten gekocht en op bankjes bij een riviertje hebben we gekookt en gegeten. Het is weer erg leuk om op deze manier bezig te zijn.

We hebben vandaag minimaal honderd keer gezegd hoe fantastisch dit soort tochten is. Het gevoel van vrijheid, helemaal je eigen dagindeling bepale enz. De moeilijkste beslissing is hoever we gaan rijden. Het leven is teruggebracht tot al zijn eenvoud.

Om een uur of vijf, half zes, kwam weer het moment om te bepalen hoever dat we zouden rijden. Maar omdat het nog goed weer was en het fietsen lekker ging, besloten we de volgende camping te nemen; ca.15 km. verder. 

- Aquaduct in Datteln -

Het was dan ook bijna half zeven toen we bij de camping aankwamen. We konden hier wel ons tentje opzetten, maar het was ook Ruhetag; de bar en restaurant waren gesloten. De vrouw des huizes zag aan ons wel, dat we een behoorlijke tocht hadden gereden en bood aan om iets voor ons klaar te maken, hetgeen we met beide handen aannamen. Voordat we de tent op gingen zetten, zaten we al aan het bier. Niet alleen wij, maar ook de fiets heeft onderhoud nodig; deze moest hoognodig afgespoeld worden.

Voordat de beheerders ‘s avonds naar huis gingen vroegen ze nog of we nog wat we wilden. Wij konden blijven zitten en morgenvroeg ruimden ze wel op. Al met al een heel gastvrije familie.

Dit soort ervaringen treffen we heel vaak. Mensen zijn altijd genegen te helpen.


Weer: erg zonnig, weinig wind

Temperatuur: 23- 24 graden

Route: vlak, nog enkele km. langs de Rijn, daarna door het dal van de Lippe door heel licht glooiend terrein

10-05-11   |   Datteln - Benninghausen

- Koeltorens bij Hamm -

Vannacht was het een koude nacht en hierdoor was de tent ’s morgens nat van de dauw. De zon zorgde ervoor, dat we alles droog in konden pakken. Op de camping was niets te krijgen, daarom zijn we na de thee en wat snoeperij aangereden. Na een km. of 12-13 vonden we in Bork een “Bakker Bart” achtige konditorei waar we lekker rustig konden ontbijten. We hebben vandaag drie verschillende gebieden gehad waar we doorheen fietsten. We begonnen in een glooiend landschap, met rustige klimmetjes, oa. langs de kerncentrale van Werne. De route ging daarna richting het Datteln-Hamm kanaal (en dus niet -zoals Antoon zei- het kanaal van Lippe naar Biesterveld).Met de wind in de rug ging het met een lekkere snelheid over een vlak stuk weg richting Hamm. 


Voor Hamm reden we vlak langs een grote kerncentrale, waarbij de 3 grote koeltorens al van verre zichtbaar waren. We nemen onze tijd om te eten, rond te kijken en foto’s te maken, met gevolg, dat het alweer middag was toen we in Hamm aankwamen: tijd voor de lunch. Vlak na Hamm eindigde het kanaal en de tocht ging verder over een vlak terrein; zig-zaggend over landweggetjes met mooie vergezichten (oa. een hele mooie kerktoren) en door bossages. In de buurt van Benninghausen (na ruim 80 km) wilde we de camping nemen. Na enig zoeken vonden we een bijna verlaten camping, maar ... via het telefoon nummer konden we de eigenaar toch bereiken. Geen probleem om ergens te gaan staan; hij zou later wel langskomen. Net zoals gisteren zijn we vandaag veel over verharde grindpaden gereden. Dit zorgde ervoor dat de fietsen weer hartstikke smerig waren. Na tentje opzetten, douchen, fiets afspuiten en ketting smeren zijn we in Benninghausen gaan eten.


Weer: erg zonnig, weinig wind

Temperatuur: 23 - 24 graden

Route: glooiend, daarna vlak langs een kanaal en het riviertje de Lippe en daarna vlak door boerenlandschap


11-05-11   |   Benninghausen - Warburg

- Uitzicht op Henglarn -

De camping had helemaal geen faciliteiten. Dus geen ontbijt, maar thee en enkele muesli-repen. Voldoende om weer op pad te gaan. We hadden vandaag 2 keuzes: 60 km of 125 km. Na Paderborn was er namelijk even geen camping op de route. We kozen voor de 125 km en we waren al voor negenen op stap. Zoals we gisteren eindigden, gingen we vandaag verder: door een vlak landschap met vooral veel akkers. Vandaag hebben we veel koolzaad velden gezien. Ze zijn fel geel en steken enorm mooi tegen de natuur af. In een supermarkt hebben we ontbijt spullen gekocht en op een leuk plekje bij een stuw in een riviertje hebben we ontbeten. In grote lijnen volgden we de het stroomgebied van de Lippe tot in Paderborn. 


Vlak voor Paderborn staat Schloss Neuhaus, een groot slot met bijbehorende tuinen waar we rondgekeken hebben en in de buurt wat gedronken. Daarna was het alweer tijd voor het middageten en we hebben gepicknickt bij een visvijver. Toen was het over met het vlakke land. Om van het ene riviertje bij het andere te komen, moesten we een heuvel met een hoogte van ruim 400 meter over. Het begon met een langzaam oplopende weg. Daarna kwam een lichte klim van 5 km. We hadden al bijna 100 km op te teller staan, toen we ook nog aan een klim van 1.5 km met stijgingen tot 8% moesten beginnen. Een behoorlijke klus. Daarna kregen we wel een lange afdaling naar het dal van het riviertje “de Diemel”. De laatste 25 km waren goed te doen en in de avondzon waren de gele koolzaadvelden tegen de heuvels een schitterend gezicht. Het was al laat (ruim na achten) voordat we bij de camping in Warburg aankwamen. De campinghoudster had niemand meer verwacht. Net als gisteren, wilde ook zij voor ons wel wat eten klaar maken. Nadat we de tent opgezet hadden, kwam ze ons roepen voor het eten. In korte tijd had ze weer iets lekkers klaar gemaakt. Het was alweer snel na tienen, dus... weer slapen en uitrusten voor de dag van morgen.


Weer: erg zonnig, weinig wind

Temperatuur: 23- 24 graden

Route: In aanvang vlak, na Paderborn begonnen de heuvels. Na de oversteek over de berg weer glooiend

- Sperrwerk im Lip​p​esee -​

12-05-11   |   Warburg - Hemeln

Vanmorgen bij vertrek was het ongeveer 15 graden. Net goed om in shirtje en korte broek te vertrekken. Bij de camping was niets te krijgen, maar na de goede maaitijd van gisteravond, konden we wel zo op weg. We vertrokken in bewolkt weer en -naast af en toe een beetje zon- is het vandaag ook bewolkt gebleven. De weinige wind die er stond hadden we in het algemeen wel mee. Binnen de eerste kilometers hadden we de eerste kuitenbijters van vandaag alweer achter de rug. Met stramme spiertjes is dit wel een aanslag op de kuiten. In Trendelburg zagen we boven op een heuvel een mooi kasteel. Ofschoon het buiten de route lag, gingen we er wel naar toe en dat hebben we geweten. De klim ernaar toe was niet heel erg lang, maar wel goed zwaar. Hier hebben we ook ontbeten. Na nog enkele klimmetjes kwamen we bij Bad Karlshafen, waar de Diemel in de Weser stroomt. Vanaf daar hebben we behoorlijk vlak terrein gehad. We hadden ons doel voor vandaag beperkt en na 75 km kwamen we bij een camping in Hemeln aan; een passende naam om een nacht door te brengen. We kwamen om ongeveer 4 uur aan en de camping had voldoende faciliteiten om weer eens de was te doen. Omdat er weinig mogelijkheden waren om een waslijn te maken, gebruikten we de fietsen en een boom. Helaas begon het later op de avond te waaien met als gevolg dat -terwijl wij zaten te eten- beide fietsen waren omgewaaid. Onze vriendelijke buren uit Valkenswaard hebben de spullen vervolgens opgeruimd.


Weer: bewolkt, weinig wind. ’s Avonds kwam de wind opzetten

Temperatuur: ’s morgens 15 graden, 's middags oplopend naar ca. 20 graden

Route: in het begin nog wat kuitenbijters. Nadat we bij de Weser waren gekomen, vrij vlak

- De Weser in panoramic view -​

13-05-11   |   Een korte onderbreking ...

Op 13 mei 2011 hebben we onze fietstocht naar na ongeveer 600 km in Hemeln moeten afbreken. Op 3 september 2013, ruim twee jaar later, stappen we op in Hemeln weer op de fiets om deze tocht (met een totale lengte van ca. 1.250 km) samen af te maken.

- Onze fietsen voor de St. Vitus kathedraal in Praag -

Foto

 - Van Witzenhausen naar Mihla -

Ons fotoalbum van de fietstocht naar Praag bekijken? Klik op FIETSEN NAAR PRAAG

Video

Prague   |   From Above

" I wanted to share one of my favorite cities in Europe with the world ! "

( Wes Anderson )


Naar Praag fietsen? Laat je inspireren !!


Prague  |   From Above


" I’ve spent a week in Prague, tried filming and video editing for the first time. 

This is the result. A drone footage shot over the course of 4 days, mostly in the evening"


( 400 Feet )

Prague  in 4K   |   iDrone Aerials


" I wanted to share one of my favorite cities in Europe with the world ! "


( Wes Andersdon )

GPS - Track

De route bekijken met Google Earth?

De route zelf fietsen met de GPS?

bottom of page