top of page

Welkom op de website 'Travelz' van Antoon Reijnders

NIL VOLENTIBUS ARDUUM

( niets is onmogelijk voor hen die willen )

OWNER

 – NEVER STOP EXPLORING –

Antoon Reijnders

Levensgenieter en lange afstandfietserfietser

In 2007 heb ik met veel plezier de ruim 2.500 kilometer lange pelgrimstocht naar Santiago de Compostela per fiets afgelegd. Deze pelgrimstocht kende voor mij vier aspecten als uitgangspunt: bezinning, uitdaging, avontuur en ontspanning. Op het onderdeel bezinning heb ik toen een belangrijke beslissing genomen: op 55jarige leeftijd stoppen met werken. Dit om daarna voornamelijk activiteiten te ondernemen die me energie, vrijheid en voldoening geven. Een maand 'trekking' in Tibet, een fietstocht van ca. 2.300 km naar Rome, in de zomer beheerder van een vakantiepark in Zuid-Frankrijk, als vrijwilliger 4 weken naar Gambia om de aanleg van een schoondrinkwater project te begeleiden, 1.250 km fietsen naar Praag, naar Engeland om er -met rugzak en tentje- de ruim 300 km lange Coast to Coast Walk te wandelen, weer een maand naar Gambia om er nu 'in the middle of nowhere' een schoondrinkwater project op zonne-energie te realiseren. Dan twee maanden naar Bourgondië in Frankrijk om er "Bike & Barge" tours te begeleiden. Vervolgens een fietstocht van 2.200 km naar St. Andrews in Schotland. Daarna een fietstocht van 2.100 km naar Boedapest. Aansluitend ruim 1.800 km fietsen naar Oslo in Noorwegen. Hierop volgend de 1.750 km lange fietstocht naar Marseille. En……..de 150 km lange wandeltocht West Highland Way staat al in mijn agenda !

Cycle2Explore

Long Distance Cycle Tours

Om mijn passie voor fietsen verder vorm en inhoud te geven heb ik Cycle2Explore opgericht. Cycle2Explore organiseert volledig verzorgde 'Long Distance Cycle Tours' met bagagetransport en Nederlandstalige reisbegeleiding. Het betreft dan fietstochten voor vitale fietsers die graag op 'verkenning' gaan. Een betrekkelijk grote dagafstand van ca. 80 km is voor hen geen probleem, ze houden van een klimmetje en een enkele stevige helling met een stijgingspercentage van pakweg 8 tot 11% is voor hen een uitdaging. En... daarna hebben ze nog voldoende energie over om een korte wandeling in een pitoresk historisch stadje te maken. Daarnaast hebben ze de rust in zich om onderweg even te stoppen om een mooie foto te maken, te genieten van een panoramisch uitzicht of om simpelweg een paar minuten naar de stilte te luisteren. Ze houden van de buitenlandse keuken, drinken graag een glas lokale wijn op een rustig terras en ze kunnen intens genieten van kunst en cultuur. 

Herkent U zich in dit profiel: kijk dan even op cycle2explore.nl

PAØREY

PAØREY

Dutch Amateur Radio Station

Op 8 mei 1972 ben ik op 17 jarige leeftijd geslaagd voor het amateur-zendexamen. Op grond hiervan kreeg ik van PTT een Verklaring van Bevoegdheid voor het bedienen van een amateurzender, waar een machtiging C voor was vereist. Echter, het gebruik van een amateurzender was onder de 18 jaar niet toegestaan, waardoor ik nog even moest wachten. Hierop heb ik vervolgens een Philips mobilofoon type SRR 296 omgebouwd naar de 2 meter band (144 - 146 MHz) en deze ter keuring aangeboden bij de Radio Controle Dienst. Deze werd op 14 februari 1974 goedgekeurd en toen kon ik als zendamateur aan de slag. Daarna heb ik hier (te jong, geen geld, avondstudie, kinderen, drukke baan, etc) eigenlijk nooit echt iets meer mee gedaan. In beginsel zou ik nu dus willen starten, waar ik in 1972 geëindigd ben: een simpele 2-meter verbinding opzetten. Maar ... ik weet niet of ik daar nog wel echt lang lol aan ga beleven. Als jochie van 17 jaar -in een radiobuizen tijdperk, zonder computers, internet en mobiele telefonie- keek je daar toen natuurlijk anders naar, dan dat je dit nu als pensionado in een tijdperk van 5G doet. Bovendien ben ik inmiddels ook opgewaardeerd van C-amateur naar de Full-Licence registratie, waardoor ik nu de 2-meter beperking van destijds niet meer heb. Nu zou het natuurlijk zo maar kunnen dat 'de wereld rond' zenden me eigenlijk veel meer aanspreekt. Hierdoor heb ik lang in dubio gezeten: eerst een 2 meter setje kopen of meteen een gelikte all-band tranceiver aanschaffen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het 2-meter setje. En .... op zondag 28 juni 2020 heb ik daarmee mijn allereerste verbinding gemaakt. De eerste uitzending van Dutch Amateur Radio Station PAØREY is een feit !!

Meer weten? Klik dan op pa0rey.nl

bottom of page